Wefood

Kender I historien om de to mænd i et stenhuggeri?

De er begge i gang med samme opgave: At hugge sten. Der kommer en tredje mand forbi og spørger, hvad de laver. Den ene svarer: ”Jeg hugger sten.” Den anden svarer: ”Jeg er i gang med at bygge en katedral.”

På samme måde kan I vælge at svare om det kommende samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.
I kan sige: ” Vi samler penge ind,” eller I kan svare: ” Vi arbejder på Verdensmål nr. 12, hvor vi reducerer madspild ved at åbne en Wefood-butik og samtidig hjælper verdens fattigste”

Wefood er Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker.

Her sælges overskudsvarer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer, men som ingenting fejler. Det kan være varer, som er overproduceret, har fejl i emballagen eller har overskredet ”bedst før-datoen”. Hver butik bidrager i gennemsnit til 75 tons mindre madspild om året. Overskuddet fra butikker går til at bekæmpe sult og konsekvenserne af klimaforandringerne i verden fattigste lande.

Der er på nuværende tidspunkt seks Wefood-butikker rundt om i Danmark og visionen er at åbne flere. Flere butikker kan drage til øget ansvarligt forbrug ved læring og inspiration. Dermed er det en gave til kommende generationer - til børn og børnebørn. Holdning og handling går hånd i hånd.
Wefood er drevet af frivillige, der får det hele til at løbe rundt. I Wefood er der plads til alle, og der er fokus på det gode fællesskab med plads og tid til både sammenhold og læring.

Kender I historien om de to mænd i et stenhuggeri?

De er begge i gang med samme opgave: At hugge sten. Der kommer en tredje mand forbi og spørger, hvad de laver. Den ene svarer: ”Jeg hugger sten.” Den anden svarer: ”Jeg er i gang med at bygge en katedral.”

På samme måde kan I vælge at svare om det kommende samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.
I kan sige: ” Vi samler penge ind,” eller I kan svare: ” Vi arbejder på Verdensmål nr. 12, hvor vi reducerer madspild ved at åbne en Wefood-butik og samtidig hjælper verdens fattigste”

Wefood er Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker.

Her sælges overskudsvarer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer, men som ingenting fejler. Det kan være varer, som er overproduceret, har fejl i emballagen eller har overskredet ”bedst før-datoen”. Hver butik bidrager i gennemsnit til 75 tons mindre madspild om året. Overskuddet fra butikker går til at bekæmpe sult og konsekvenserne af klimaforandringerne i verden fattigste lande.

Der er på nuværende tidspunkt seks Wefood-butikker rundt om i Danmark og visionen er at åbne flere. Flere butikker kan drage til øget ansvarligt forbrug ved læring og inspiration. Dermed er det en gave til kommende generationer - til børn og børnebørn. Holdning og handling går hånd i hånd.
Wefood er drevet af frivillige, der får det hele til at løbe rundt. I Wefood er der plads til alle, og der er fokus på det gode fællesskab med plads og tid til både sammenhold og læring.

Tilbage til nyhedslisten